Djeca najrizičnija i najugroženija kategorija

0

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo pozivaju predstavnike lokalnih zajednica, obrazovnih institucija, roditelje i nevladine organizacije da se uključe u akciju „Petarde nisu igračke“, koju organizuje MUP Republike Srpske, sa ciljem sprečavanja neovlaštenje prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava i nezokanite upotrebe vatrenog oružja, jer najrizičnija, ali i najugroženija kategorija društva, jesu djeca i maloljetnici.

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo će tokom realizacije ove kampanje, u saradnji sa nadležnim organima, vršiti pojačanu kontrolu prodavnica koje su ovlaštene za prodaju pirotehničkih sredstava i tako još jednom upozoriti vlasnike da prodaja ovih proizvoda mora biti u skladu sa važećim propisima, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Zakonska regulativa predviđa koja vrsta prirotehničkih sredstava je dozvoljena za upotrebu, kao i zabranu korištenja na određenim mjestima i na način koji uznemirava građane.

Najveći dio preventivnih aktivnosti tokom ove akcije usmjeren je na najmlađe, tako da policijski službenici vrše kraća edukativna predavanja o nedozvoljenoj upotrebi i opasnostima usljed nepravilnog korištenja pirotehničkih sredstava, učenicima osnovnih škola na području Uprave, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na građane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava kako bi novogodišnji i božićni praznici protekli u miru i bez neželjenih posljedica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare