Djeca iz vrtića „Bubamara“ u posjeti Centru

0

U okviru akcije „Vozači – škola je za nas, oprez je za vas“, tridesetak mališana vrtića „Bubamara“ sa Pala posjetilo je danas prostorije Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.


Tokom druženja sa policijskim službenicima koji su posjetiocima predstavili materijalno-tehnička sredstva kojima raspolažu, kao i sredstva koja koriste u svom radu, djeca iz vrtića su i upućena na najbezbjednije pravce kretanja.

S ciljem preventivnog djelovanja na povećanju opšteg nivoa bezbjednosti saobraćaja, posebno djece predškolskog uzrasta koji učestvuju u saobraćaju kao pješaci, mališani su imali priliku pogledati kratak film „Plašljivko“ kojim je, na njima prihvatljiv način, ukazano na pravilno ponašanje najmlađih u saobraćaju.

U prvom mjesecu školske godine policijski službenici nadležnih policijskih stanica, u svim osnovnim školama na području Centra, održali su edukativna predavanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Cilj ovakvih i sličnih aktivnosti je podizanje svijesti o potrebi maksimalnog opreza na ulici, kao i upoznavanje sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare