Djeca iz vrtića posjetila Udruženje „Sunce“

0

Djeca iz vrtića „Bubamara“ u srijedu su posjetila Udruženje za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Sunce“ na Palama u okviru obilježavanja Dječije nedjelje.

Volonter Udruženja „Sunce“ Mira Vujadinović rekla je Srni da su održali malu filing-radionicu sa drugarima iz vrtića.

„Djeca su uzrasta od četiri do šest godina i oni su vrlo kreativni i znatiželjni. Ovo im je prvi put da posjete Udruženje, tako da ih sve interesuje“, istakla je Vujadinovićeva.

Ona je dodala da su djeca uz pomoć volontera i radnika Udruženja, pedagoga, magistra ekonomije i voditeljice iz vrtića uspjeli da naprave četiri prelijepa rada.

Vujadinovićeva je navela da svako dijete ima pravo na život, na obrazovanje, na roditelje, zdravlje, pravo na bavljenje sportom, ali da sva ta prava u različitim zemljama nisu podjednaka.

„Nisu jednaka prava u Indiji i kod nas. Mi jesmo evropska zemlja i možda su djeca nekada imala više prava nego danas, ali njihova prava kao i Dan djeteta ne treba da se slavi samo danas nego svaki dan da se obilježava“, naglasila je ona.

Nedjelja djeteta obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra organizovanjem raznih manifestacija posvećenih djeci, porodici i porodičnom okruženju i podizanju svijesti roditelja i okoline o njihovom značaju.

Slogan ovogodišnje manifestacije je „Dječiji svijet-moj svijet“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare