Djeca iz vrtića na prijemu kod načelnika opštine

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i predsjednik Skupštine opštine Bojana Marković priredili su danas prijem za šezdesetak mališana sokolačkog vrtića, čime je počelo ovogodišnje obilježavanje Nedjelje djeteta.

Bjelica je rekao novinarima da je ustaljena praksa da svake godine povodom Nedjelje djeteta organizuje prijem za najmlađe sugrađane.

„Na nama ja da obezbijedimo uslove za rad Ustanove za predškolsko vaspitanje, a zaposleni u vrtiću od samog početka uče djecu da imaju svoja prava, ali i da moraju da poštuju prava drugih“, naveo je Bjelica.

On je naglasio da lokalna uprava ima dobru saradnju sa predškolskom ustanovom koja je stalno popunjena i u kojoj se svaki dan traži mjesto više, što dovoljno govori o dobrom radu vaspitača.

Direktor sokolačke Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Biljana Kosorić rekla je da je na prijemu kod načelnika opštine bilo oko 60 djece uzrasta od četiri do šest godina.

Ona je zahvalila načelniku koji je i ove, kao i prethodnih godina, imao razumijevanja i vremena da organizuje prijem za mališane.

Kosorićeva je najavila da će sutra u ovom vrtiću u svih pet vaspitnoobrazovnih grupa biti održane radionice o temi jesen na kojima će učestovati njihovi roditelji i vaspitači.

Ona je dodala da će vaspitači, u saradnji sa roditeljima, u srijedu, 9. oktobra, organizovati jesenji karneval na kome će mališani prošetati ulicama grada odjeveni u jesenje odore.

Kosorićeva je za četvrtak, 10. oktobar, najavila pozorišnu predstavu za djecu pod nazivom „Mašta može svašta“ koju će izvesti glumci pozorišta „Poletarac“ iz Beograda u prostorijama vrtića.

Prema njenim riječima, obilježavanje Nedjelje djeteta u sokolačkom vrtiću biće zaokruženo posjetom Crkvi Svetog proroka Ilije i Duhovnom centru ovog hrama na Sokocu.

Manifestacija Nedjelja djeteta u Republici Srpskoj obilježava se od 7. do 11. oktobra pod sloganom „Moja sedmica – moja godina“ u svim ustanovama u kojima borave djeca.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare