Djeca iz fočanskog Vrtića “Čika Jova Zmaj”, njih 20, u okviru trodnevne posjete paljanskom Vrtiću “Bubamara” u srijedu su boravila u Ski-centru “Ravna planina”, a sutra će biti na Jahorini. Načelnik Pala Boško Jugović rekao je novinarima da će djeca tokom boravka imati niz izleta, a da su danas uživala u zimskim radostima.

Ističući da su i djeca sa Pala boravila u Foči, Jugović je naglasio da je cilj ovakvih razmjena sticanje novog iskustva, te da će posjete biti organizovane i ljeti.

Direktor Vrtića “Bubamara” Slavka Brezo rekla je da ta ustanova tri godine sarađuje sa vrtićem iz Foče, sa kojima zajednički idu u školu prirode, na osnovu čega je i odlučeno da djeci bude obezbijeđen boravak na planini i zimi.

Ona je dodala da su za sutra vaspitači vrtića “Bubamara” pripremili predstavu “Crvenkapica”, kao i odlazak na Jahorinu, a u petak će ponovo ići na Ravnu planinu.

Direktor fočanskog vrtića “Čika Jova Zmaj” Slađana Vladičić istakla je da djeca mnogo uživaju na snijegu, budući da ga ove godine u Foči nije bilo.

Ona je istakla da je saradnja sa paljanskim vrtićem za svaku pohvalu, te da se realizuje i u okviru stručnih usavršavanja.

Vladičićeva je dodala da Vrtić “Čika Jova Zmaj” pohađa 164 djece, u grupama od jasličkog do predškolskog uzrasta.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments