Diskusija o zanatskom pivarstvu kao uvod u sutrašnji festival

0
Diskusija o zanatskom pivarstvu kao uvod u sutrašnji festival

ISTOČNO SARAJEVO – Panel-diskusija o zanatskom pivarstvu u BiH i položaju zanatskih pivara održana je večeras u Istočnom Sarajevu, u organizaciji Udruženja građana za promociju zanatskog pivarstva “Kištra”.

Član ovog udruženja Vuk Vučetić rekao je Srni da je na panel-diskusiji, koja je svojevrsni uvod u sutrašnji Peti međunarodni festival zanatskog pivarstva, razgovarano o sortama i načinima uzgoja hmelja, izazovima pokretanja zanatske pivare, proizvodnje zanatskog piva u kućnim uslovima, kao i budućim aktivnostima.

Prema njegovim riječima, jedan od glavnih ciljeva panela jeste popularizacija zanatskog pivarstva.

On je najavio da će sutra u Istočnom Sarajevu, na sportskom terenu kod Elektrotehničkog fakulteta, biti održan Peti međunarodni festival zanatskog pivarstva na kome će biti prisutno 18 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske, koji će prezentovati oko 50 vrsta domaćeg piva.

“U večernjim časovima goste će zabavljati dva pop-rok benda iz Srbije, a svi posjetioci će od 17.00 časova, osim u domaćem pivu moći da uživaju i u specijalitetima sa roštilja”, rekao je Vučetić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments