Diplome kao zaštitni znak učenika OŠ Mokro

0
Diplome kao zaštitni znak učenika OŠ Mokro

PALE – Školu u Mokrom kod Pala pohađa nešto manje od 400 učenika raspoređenih u 12 odjeljenja, što govori da je relativno mala, ali zapaženi uspjesi koji se postižu na raznim takmičenjima ovu obrazovnu ustanovu svrstavaju u red najboljih u cijeloj Republici Srpskoj. Direktor škole Ljubo Radović ističe da je ova škola uzoran kolektiv, koji je rezultatima rada pronio ime ove paljanske mjesne zajednice u Srpskoj i BiH, ali i inostranstvu.

– Nagrade na opštinskim, regionalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima su već godinama zaštitni znak, odnosno dio svojevrsne lične karte naše škole.

– To su rezultati vrijednog rada u petnaestak sekcija. Pored toga, organizujemo i dodatnu nastavu, pa je to sigurno doprinijelo još zapaženijim rezultatima – govori Radović.

Učenici škole u Mokrom nedavno su osvojili prvu nagradu na konkursu Kancelarije visokog predstavnika u BiH za najbolje izraženu sliku evropske budućnosti BiH. Devet đaka nagrađeno je sa 999 maraka za seriju crteža koji šalju poruku da djeca žele da BiH uskoro postane dio Evropske unije.

– Nagrada je osvojena, jer naši učenici hoće i vole da rade. Činjenica je da sam im prezentovala temu i dala neka tehnička uputstva, ali je presudan faktor za osvajanje prve nagrade bila kreativnost učenika i njihova želja da dokažu kako žele, hoće i umiju da budu dobri, pa i najbolji – kazala je profesor likovne kulture Mirjana Jovanović.

Neki od nagrađenih učenika koje smo zatekli na nastavi istakli su da su više nego zadovoljni ostvarenim uspjehom.

– Ovo je bila dobra prilika da se dokažemo, a iskoristili smo je na najbolji mogući način. Srećni smo zbog nagrade, a ujedno zahvalni našoj nastavnici i svima u školi. Vjerujemo da smo opravdali ukazano povjerenje i sva očekivanja – uglas su kazali učenici iz Mokrog.

Nagrade

Učenici škole u Mokrom i do sada su ostvarivali izuzetne rezultate u likovnom stvaralaštvu, a dovoljno je pomenuti drugo mjesto na međunarodnom takmičenju, koje je okupilo predstavnike iz čak 56 zemalja.

– Naši učenici su redovno među prvacima na opštinskim i regionalnim takmičenjima u matematici, drugi su u Srpskoj, baš kao i u fizici, a i lani smo imali prvaka na temu evropskih integracija – kaže Ljubo Radović.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare