Dio zaduženja od 271.636 za kupovinu stečajne mase „Vodovoda i kanalizacije“

0
Opština Rogatica

ROGATICA – Skupština opštine Rogatica donijela je danas dopunu odluke o dugoročnom zaduženju ove opštine putem prve emisije obveznica, a dio ovih kreditnih sredstava u iznosu od 271.636 KM biće utrošen za kupovinu stečajne mase rogatičkog Javnog preduzeća /JP/ „Vodovod i kanalizacija“ u stečaju.

Odbornici su usvojili i odluku o kupovini stečajne mase JP „Vodovod i kanalizacija u stečaju“ i davanju na korištenje Javnom komunalnom preduzeću „Vrela Seljani“ Rogatica.

Opštinski parlament usvojio je izmjenu odluke o sufinansiranju realizacije estetskog uređenja fasada i dijela Ulice Srpske sloge, a radovi na sanaciji fasada biće izvođeni uz učešće vlasnika stambenih i stambeno-poslovnih objekata i zajednice etažnih vlasnika u iznosu od dva odsto.

Opština Rogatica posredstvom granta sufinansiraće 98 odsto radova, predviđenih po premjeru i predračunu radova.

Na sjednici je usvojena infomacija o stanju u oblasti zanatsko-preduzetničke djelatnosti na području ove opštine od 6. juna 2017. do kraja maja 2018. godine, a u ovim djelatnostima zaposleno je 267 lica, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu za dva odsto.

Usvojena je informacija o obavljenoj proljetnoj sjetvi na području ove opštine, a ukupne površine pod jarim usjevima iznose 456 hektara ili 15 odsto manje u odnosu na prošlu godinu.

U strukturi sjetve dominira krompir kao najznačajnija kultura i zastupljen je na površinama od 250 hektara, što je 20 odsto manje nego prošle godine.

Na sjednici je razmotrena informacija o stanju bezbjednosti na području ove opštine i konstatovano da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare