Dieng u NJujorku organizovao prijem za gradonačelnike Vukovića i Skaku

0

Podsekretar UN i specijalni savjetnik generalnog sekretara UN Adam Dieng čestitao je gradonačelnicima Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću i Sarajeva Abdulahu Skaki za uspjeh i pozitivne efekte Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/, koji je prije godinu dana održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Dieng je sinoć organizovao prijem za Vukovića i Skaku u sjedištu UN u NJujorku i tom prilikom ukazao da su gradonačelnici Istočnog Sarajeva i Sarajeva realizovali značajan projekat, a da UN promovišu taj događaj kao pozitivan primjer.

On je naglasio da je evidentan doprinos miru, saradnji i dijalogu zbog čega je opravdano priznanje za diplomatsku aktivnost godine koju su gradonačelnici Vuković i Skaka dobili u Monaku u decembru prošle godine, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

„Čestitam vam i na nagradi koju ste dobili u Monaku za diplomatsku aktivnost godine, koja potvrđuje važnost ovog događaja za mir i razumijevanje u svijetu. Za ovakve iskorake potrebni su odlučni i sposobni ljudi, koji razumiju potrebu za tolerancijom“, dodao je Dieng.

Vuković je zahvalio za dodijeljeno priznanje, ističući da mu je prijemom u sjedištu UN ukazano povjerenje i velika čast.

„Drago nam je što smo za organizaciju EJOF-a 2019 dobili i ovu vrstu priznanja, te da UN ovaj projekat promovišu u cijelom svijetu, čime se doprinosi pozitivnoj slici i o gradovima Istočno Sarajevo i Sarajevo“, rekao je Vuković.

On je istakao da je posebno značajno to što se ime grada Istočno Sarajevo izgovara u cijelom svijetu i to u pozitivnom kontekstu, što potvrđuje opravdanost organizacije ovog velikog sportskog događaja.

„Ovakvi prijemi i sastanci izuzetno su važni, uzimajući u obzir da smo u prethodnom periodu izgubili određene `medijske utakmice`, zbog čega nismo bili predstavljeni u svijetu na odgovarajući način. Smatram da je došlo vrijeme da to popravimo“, naglasio je Vuković.

Prijem za gradonačelnika Sarajeva i Istočnog Sarajeva u sjedištu UN u NJujorku organizovan je na godišnjicu otvaranja EJOF-a 2019.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare