Dezinfikovane javne površine i ustanove

0

Na području opštine Pale dezinfikovano je 25 objekata gdje su masovnija okupljanja, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Dezinfekcija je izvršena tokom proteklog vikenda u skladu sa odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, a obuhvatala je škole, obdaništa, Policijsku upravu, studentske domove, domove zdravlja, javne gradske površine, dječija igrališta, vjerske objekte, administrativne centre i javna preduzeća.

Koordinator ovih aktivnosti za istočni dio Republike Srpske iz Republičke uprave civilne zaštite Miroslav Koprivica rekao je da je na području Pala dezinfikovano 25 ustanova vodonik-peroksidom na bazi srebrnih jona, čime se obezbjeđuje izuzetno dugotrajna zaštita do 21 dan.

U saopštenju se dodaje da je Specijalizovana jedinica zaštite i spasavanja za dezinfekciju, podijeljena u 16 timova i raspoređena u četiri regije, do sada ukupno dezinfikovala više od 200.000 metara kvadratnih spoljašnje i unutrašnje površine.

Iz Opštinske uprave navode da će ove aktivnosti biti nastavljene u skladu sa preporukama i zaključkom Štaba za vanredne situacije i odlukom direktora Republičke uprave civilne zaštite.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare