Dezinfekcija vodovoda za područnu školu u Podvitezu

0
Dezinfekcija vodovoda za područnu školu u Podvitezu

PALE – Do kraja ove nedjelje počeće čišćenje i hlorisanje rezervoara i vodovodnog sistema sa kojeg se snabdijeva područna škola u naselju Podvitez.

Ovo je „Glasu Srpske“ juče potvrdio direktor Osnovne škole „Pale“ Radoslav Kujunyić, rekavši da je sa opštinom Pale i ovdašnjim preduzećem „Vodovod i kanalizacija“ dogovoreno da se ovaj posao završi u narednih nekoliko dana.

– Poslije toga bi uzorak vode iz ovog sistema ponovo bio podvrgnut analizi i ako bi sve bilo u redu, a vjerujemo da hoće, pokušali bi da iznađemo mogućnost da „Vodovod i kanalizacija“ i ubuduće vodi stalnu brigu o ovom vodovodu, koji su prije gotovo četiri decenije zajednički izgradili škola i mještani – rekao je Kujunyić.

Direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Pale Miladin Kovač potvrdio je da će radnici izaći na teren i očistiti rezervoar i izvršiti i propisanu dezinfekciju sistema.

– Znamo za želju škole da naše preduzeće preuzme dalju brigu o ovom vodovodu, ali to će biti stvar daljih dogovora, jer je za to potrebno obezbijediti i određenu opremu, kao i izgraditi prostor za njeno skladištenje, odnosno čuvanje, za šta je neophodno obezbijediti i finansijska sredstva – kazao je Kovač.

Da podrška te vrste neće izostati, juče je najavio i načelnik Pala Slobodan Savić, koji je rekao da će opština planirati sredstva za trajno rješavanje ovog problema.

– Iako je riječ o školskom vodovodu koji nije u takozvanom gradskom sistemu, naša je obaveza da riješimo ovaj problem. Želimo da svi građani Pala piju čistu vodu i učinićemo sve da i đaci i prosvjetni radnici škole u Podvitezu, kao i tamošnji mještani, ubuduće nemaju problema sa bakteriološki neispravnom vodom – istakao je Savić.

Pokriveni troškovi

Savić je najavio da će biti obezbijeđena sredstva za nabavku potrebne opreme za održavanje vodovoda u Podvitezu, te da će preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ ubuduće voditi stalnu brigu o ovom sistemu.

– Zdravlje građana i školske djece je najpreče i mi ćemo zahtijevati od „Vodovoda i kanalizacije“ da preuzme stalnu brigu o ovom sistemu, a opština će pokriti sve troškove po tom osnovu – potvrdio je Savić.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare