Devet lica zaraženo trihinelom

0
Devet lica zaraženo trihinelom

ZVORNIK – Devet osoba sa područja Zvornika koje su jele suvo meso divlje svinje zaraženo je trihinelom, potvrđeno je danas u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Zvornik.

Načelnik ove službe Cvijeta Ostojić Vasić rekla je novinarima da je jedan pacijent hospitalizovan u Opštoj bolnici u Zvorniku, dva su upućena u bolnicu u Beograd, a ostali na kućno liječenje, uz ljekarsku kontrolu.

„Prvu prijavu o zaraženosti trihinelom dobili smo 2. februara, što je potvrđeno i analizom na ovu bolest“, rekla je Vasićeva i podsjetila da su svi pacijenti zaražen nakon konzumiranja suvog mesa divlje svinje.

Ona je podsjetila da je ekipa Higijensko-epidemiološke službe sa sanitarnim inspektorima izašla na lice mjesta u Sopotnik kod Zvornika i uzela uzorke koji su daljom analizom pokazali da je meso zaraženo trihinelom.

Podsjećajući da se zaraza desila oko 20. januara, ali da nisu odmah uočeni simptomi, Vasićeva je navela da su se tri pacijenta prvo javila porodičnom ljekaru.

Prema njenim riječima, kasnije su se pojavile otekline kod pacijenata, te euzenofolija /infekcija parazitima/ zbog čega je jedan pacijent zadržan na liječenju u Zvorniku, dok su ostali pušteni na kućno liječenje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments