Deset miliona KM za sport u Rogatici i Sokocu

0

SOKOLAC / ROGATICA – Vlada Republike Srpske je u razvoj sporta u opštinama Rogatica i Sokolac u posljednje četiri godine uložila više od 10 miliona KM, izjavila je ministar porodice, omladine i sporta Srpske Nada Tešanović.

Ona je nakon sastanka s načelnikom opštine Sokolac Dušanom Kovačevićem novinarima rekla da resorno ministarstvo radi na stvaranju uslova za razvoj sporta u Srpskoj, kao i na tome da što više mladih bude uključeno u sportske klubove.

Na sastanku je istaknuto i da opština Sokolac za razvoj sporta izdvaja 10 odsto od budžeta za 22 sportska kolektiva.

“Opština je u budžetu za ovu godinu planirala da izdvoji 290.000 KM za sportske klubova, 30.000 KM se izdvaja za održavanje sportske dvorane, a 13.000 KM je obezbijeđeno za vraćanje kredita koji je uzet za dvoranu, što je godišnje dodatnih oko 150.000 KM”, rekao je Kovačević.

On je podsjetio da je resorno ministarstvo za Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ na Sokocu prošle godine izdvojilo 20.000 KM, kao i da je nakon toga posjeta predsjednika Srpske Milorada Dodika pomogla da se obaveze za dvoranu konačno izmire.

Tešanovićeva i Kovačević posjetili su danas sokolačku sportsku dvoranu i atletsku stazu na stadionu Bara, gdje je u toku atletski kamp za 35 atletičara – mlađih i starijih juniora iz Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments