Deset izlagača predstavilo ručne radove

0

U galerijskom prostoru Kulturno-sportskog centra na Palama večeras je otvorena tradicionalna izložba ručnih radova, nakita, slika, suvenira i drugih kreativnih predmeta od prirodnog materijala na kojoj učestvuje 10 izlagača sa Pala i iz Istočnog Sarajeva.

Direktor Kulturno-sportskog centra Pale Slavka Brezo izjavila je novinarima da je ovo 10. izložba koja je prodajnog karaktera, te da je postala prepoznatljiva na području grada Istočno Sarajevo.

Ona je navela da je ovo prilika da se izlagači, njegujući tradiciju, predstave publici izložbom na kojoj se može vidjeti veliki izbor prirodne kozmetike, ukrasni predmeti izrađeni od drveta i lutkice od platna.

Ubavka Trifković sa Pala bavi se proizvodnjom kozmetike od prirodnih i zdravih sastojaka pod nazivom „Diva natura“ već šest godina, navodeći da je registrovala biznis, pa je iz hobija to postalo registrovana proizvodnja.

Ona je rekla da pruža široku paletu proizvoda, da pravi sve od biljnih ulja sa dodatkom eteričnih, u neke sapune dodaje kozije mlijeko, pravi i duo-stikove, balzam za usne, piling za tijelo, te u posljednje vrijeme sapune za pse i balzam za šapice.

Jelena Pandurević sa Pala navela je da je njena izložba šarolika i obuhvata ručno pravljene krpene lutke, igračke, lampice, kao i slike.

Aleksandra Blagojević iz Udruženja za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Sunce“ sa Pala rekla je da su predstavili radove u vezi sa tehnikom na staklu, dekupaž, sapune i nakit.

Izložba ručnih radova trajaće do nedjelje, 17. aprila.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare