Demobilisani borci darovali krv

0

ZVORNIK – Članovi Mjesnog odbora Boračke organizacije Tršić kod Zvornika dobrovoljno su danas darovali krv u zvorničkoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.
Predstavnik ovog mjesnog odbora Duško Ristanović rekao je novinarima da je 12 članova dobrovoljno dalo krv, dodavši da iza ove akcije stoji gradska Boračka organizacija Zvornik.

Podsjetivši da se akcija dobrovoljnog davanja krvi sprovodi u okviru obilježavanja krsne slave Boračke organizacije – Mitrovdana, Ristanović je rekao da će nakon ove akcije položiti vijence i cvijeće na Spomenik palim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu u Tršiću, a potom obaviti čin lomljenja slavskog kolača.

Doktor transfuzilog Dalibor Lipovac rekao je da članovi Boračke organizacije Zvornik tradicionalno i organizovano svake godine daju krv dva puta.

„Imamo sjajnu saradnju sa njima, a spremni su i vanredno da daju krv kada zatreba“, rekao je Lipovac i dodao da su ove akcije dobrodošle jer olakšavaju rad Opštoj bolnici Zvornik, odnosno njenim odjeljenjima čijim pacijentima je potrebna transfuzija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare