Delegacija Sarajevsko-romanijske regije sutra u Banjaluci

0
Zgrada Vlade Republike Srpske

Članovi porodica nestalih Srba Sarajevsko-romanijske regije posjetiće sutra u Banjaluci Operativni tim Vlade Republike Srpske za traženje nestalih, s ciljem dobijanja kvalitetnih informacija o procesu traženja, ekshumacijama i identifikacijama za protekli četvorogodišnji period.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo Mirko Vranić potvrdio je Srni da članove ove delegacije veoma interesuje i situacija u vezi sa bazom podataka u Operativnom timu o nestalim Srbima.

“Porodice nestalih Srba Višegrada, Novog Goražda, Rogatice, Han Pijeska, Sokoca, Pala, Trnova i Istočnog Sarajeva ne mogu da se pomire sa malim brojem identifikovanih Srba u protekle četiri godine, zbog čega zahtijevaju da bude ubrzan proces identifikacija“, podvukao je Vranić.

Prema njegovim riječima, sutrašnjem sastanku u Banjaluci trebalo bi da prisustvuju i predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović, kao i član kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Milutin Mišić.

“Pozvali smo najodgovornije predstavnike institucija da porodicama daju tačne odgovore na postavljena pitanja i da se donesu konkretni zaključci u procesu identifikacije, kao i situacijom sa Centralnom evidencijom na nivou BiH, koja još nije uspostavljena. Porodice pitaju zašto?“, rekao je Vranić Srni.

Sastanak je zakazan za sutra u 11.00 časova u Banjaluci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare