Delegacija opštine Nikšić posjetila Sokolac

0

SOKOLAC – Delegacija Grada Nikšić, na čelu sa gradonačelnikom Veselinom Grbovićem, minule subote posjetila je opštinu Soklac, gdje je razgovarala sa gradonačelnikom Grada Istočno Sarajevo Nenadom Samardžijom, načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom i njegovim saradnicima.

Gradonačenik Grada Istočno Sarajevo Nenad Samardžija goste je upoznao sa ličnom kartom Grada, posebno naglasivši privredne i turističke potencijale. Samardžija je govorio i o drugim oblastima u kojima bi se mogla ostvariti saradnja Nikšića sa opštinama koje čine Grad Istočno Sarajevo.

Kako je rekao načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, naša opština , kao i druge u Gradu Istočno Sarajevo, imaju potrebu da sarađaju sa Nikšićom, posebno u oblasti privrede. Tu se, kako je rečeno, prije svega, misli na prekograničnu saradnju i zajednički nastup grada Nikšića i opština u sastavu Grada Istočno Sarajevo prema evropskim fondovima.

Gradonačelnik Nikšića Grbović oduševljen je onim što je doživio u Sokocu i obećao da će učiniti sve što je posjetaniksic20052013 2u njegovim moćima da se uspostavi saradnja grada Nikšića i sokolačke opštine, naročito kada je riječ o privrednim projektima.

Gosti iz Nikšića posjetili su preduzeće „Romanija-putevi“ i sa rukovodstvom ove uspješne kompanije razgovarali o budućoj poslovnoj saradnji.

Prema riječima Mirka Pandurevića, sadašnji gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović ranije je obavljao dužnost direktora Direkcije za puteve Crne Gore i, u oviru tih obaveza, sarađivao sa „Romanijaputevima“.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare