Dekan obustavio rad Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta

0

Dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Borislav Cicović obustavio je danas rad ove visokoobrazovne institucije, zbog, kako je saopštio, pogoršanja uslova u objektu u kojem se fakultet nalazi.

Cicović je u dopisu dostavljenom medijima, pojasnio da je nakon preseljenja tog fakulteta u prostorije Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu došlo do nesuglasica sa dekanima pomenuta dva fakulteta, u vezi sa troškovima koje bi trebalo da snosi Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta.

Prema Cicovićevim riječima, nakon nesuglasica oko podjele troškova, Fakultetu fizičkog vaspitanja isključena je struja i zaključane su učionice.

On je naveo da je time faktički rad fakulteta onemogućen na najgori mogući način, u vrijeme ispitnog roka gdje je studentima onemogućeno nesmetano djelovanje na fakultetu, i paralisanje niza službi u sklopu fakulteta.

Cicović je izvijestio rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Upravni odbor univerziteta kao jedine organe koji upravljaju imovinom ove visokoobrazovne institucije.

Cicović je istakao da mu je rektor odgovorio “da nije u mogućnosti da kao lice koje ima takve ingerencije naredi obustavu samovolje dva dekana”.

“Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu uspjeti prevazići novonastalu situaciju u skladu sa zakonom i na organima Univerziteta, kao jedinim ovlaštenim instancama, a ne putem samovolje pojedinih dekana, a sve s ciljem očuvanja ugleda i jedinstva Univerziteta kao javne visokoškolske ustanove Republike Srpske, kako fakultet ne bi ostao i dalje u blokadi”, naveo je Cicović.

Ovaj dopis dostavljen je i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću, ministru za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđanu Rajčeviću, gradonačelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću, kao i načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments