U Vitebsku u Bjelorusiji će od 12. do 16. jula ove godine biti održan Međunarodni umjetnički festival “Slavjanski bazar”.

Festival se tradicionalno održava preko 25 godina, a na njemu su učešće uzela i neka od značajnih muzičkih imena regiona, kao što su Jelena Tomašević, Ceca Slavković, Željko Joksimović i Toše Proeski, koji su na najbolji mogući način predstavljali svoju zemlju i pobijedili.

Našoj sugrađanki Dejani Hršum je pripala čast da ove godine učestvuje na festivalu “Slavjanski bazar” i predstavlja Bosnu i Hercegovinu.

Takmičarski dio festivala se sastoji iz jedne polufinalne i dvije finalne večeri, a od toga na jednoj od finalnih večeri, izvođače će pratiti orkestar i Dejana se nada da će se kvalitetno predstaviti.

Dejana Hršum rođena je 16.09.1989. godine u Sarajevu. Njen muzički put kreće već od malih nogu učešćem na festivalima, nakon čega slijedi Srednja muzička škola i Muzička akademija koje pohađa u Istočnom Sarajevu. Stiče radno iskustvo i u pedagoškom radu kao profesor solo pjevanja.

Svoj profesionalni muzički put trenutno gradi kroz koncerte klasične muzike i kao lead vokal benda Starbridge, sa kojim je izdala tri pjesme i spota: “Reborn”, “Days of fire” i “U polusnu”. Uskoro izlazi i novi singl i spot, kao i album na engleskom jeziku.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo i srećno Dejana! Talentovan mužičar i još bolja osoba…