Definisani uslovi i način gradnje u urbanom dijelu opštine

0
Definisani uslovi i način gradnje u urbanom dijelu opštine
Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila je danas izmjene regulacionih planova Centar jedan i Centar dva, te definisala uslove i način gradnje u urbanom dijelu na parcelama koje su vlasništvo opštine, kao i na parcelama u privatnom vlasništvu.

Načelnik opštine LJubiša Ćosić rekao je novinarima da su na nekim od tih parcela izvršena određena prilagođavanja za izgradnju u stambenom i poslovnom obliku, te da će poslovni objekti omogućiti novo zapošljavanje i širenje privrednih subjekata na području opštine.

On je napomenuo da će izgradnja stambenih objekata biti značajna zbog daljeg razvoja stanogradnje, a time i građevinarstva, ali i zbog stabilnog punjenja opštinskog budžeta.

Ćosić je podsjetio da se punjenjenje budžeta opštine zasniva na prodaji zemljišta, renti i uređenju, te da se moraju stvarati uslovi da se takvi prihodi omoguće u budžetu.

„Ovo nije osnovni razlog jer će biti javnih objekata koji će nastaviti da se grade, odnosno čija će gradnja biti omogućena izmjenom ovih regulacionih planova“, istakao je Ćosić.

On je kao primjer naveo sportsku dvoranu gdje je predviđena izgradnja velikog parkinga i saobraćajnice, a za čiji nastavak gradnje je i Vlada Republike Srpske obećala 1,5 milion KM.

Prema njegovim riječima, planirana je i izgradnja igrališta u Karađorđevoj ulici, dok je u Hilandarskoj ulici predviđena izgradnja parka sa dva igrališta i drugim sadržajima za djecu, koji su bitni za život stanovnika.

Ćosić je napomenuo da je konačno riješen problem vatrogasaca koji će biti smješteni u opštini Istočna Ilidža, dok će na bivšem lokalitetu biti izgrađena stambena zgrada.

On je naveo da su u Ulici Stefana Nemanje definisane tri poslovne lokacije na kojima biti izgrađena tri poslovna objekta, što će doprinijeti dodatnom punjenju opštinskog budžeta i zapošljavanju novih radnika.

„U građevinskom smislu, regulacioni planovi su najbitniji za razvoj jednog grada, a mi smo za četiri godine definisali kako će se grad urbanistički razvijati“, istakao je Ćosić.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare