Defile maturanata ljepotom zaustavio kišu

0

FOČA – Maturanti Srednjoškolskog centra Foča počeli su proslavu „najluđe“ noći tradicionalnim defileom kroz veličanstveni špalir koji je više hiljada Fočaka napravilo u NJegoševoj ulici.Kiša je prijetila da pokvari šetnju u svečanim haljinama i odijelima, ali kao da ni nebo nije moglo ostati ravnodušno na ljepotu fočanske mladosti, pa je uoči samog defilea kiša stala, a samo što su maturanti ušli u autobuse, kojima su prevezeni do salona za proslavu, nastavila je padati.

Kolonu maturanata predvodila je đak generacije Katarina Drakul.

„Srednja škola ostaće mi u prelijepoj uspomeni, pamtiću je po svojim profesorima i drugarima, po velikom zajedništvu“, rekla je Katarina, dodavši da planira da upiše Elektrotehnički fakultet u Beogradu.

Profesori Srednjoškolskog centra istakli su da je ovo posebna generacija učenika, koja se istakla dobrim znanjem, što su potvrdili visokim ocjenama, ali i vannastavnim aktivnostima.

Srednju školu ove godine završilo je 178 učenika i to tri odjeljenja gimnazijalaca i po jedno odjeljenje medicinskih tehničara, mašinskih tehničara, trgovačkih tehničara i šumara-rasadničara trećeg stepena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare