Deblokiran račun nakon prigovora

0

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika uložila je danas prigovor na rješenje Okružnog privrednog suda Bijeljina o blokadi računa i zaplijeni imovine po tužbi Ukio banke iz Litvanije, na osnovu kojeg je sud deblokirao račun preduzeća.

Uprava kompanije „Alumina“ u stalnom je kontaktu sa Vladom Republike Srpske i očekuje pomoć institucija Srpske u pronalaženju rješenja za novonastalu situaciju, saopšteno je iz Informativne službe ovog preduzeća.

Menadžment kompanije izražava iznenađenje presudom Okružnog privrednog suda Bijeljina, kojom se praktično zaustavlja rad preduzeća „Alumina“ koje zapošljava 1.020 radnika i ima nekoliko stotina poslovnih partnera i kooperanata.

„Ovakva odluka može za posljedicu imati nesagledivu štetu za kompaniju `Alumina`, ali i za opštinu Zvornik, regiju Birač i Republiku Srpsku, jer je riječ o jednom od najznačajnijih privrednih subjekata u Srpskoj, koji ove godine planira da ostvari vrijednost izvoza od veću od 200 miliona KM sa profitabilnom proizvodnjom“, navodi se u saopštenju.

Zaustavljanje rada ove kompanije, kako je saopšteno, moglo bi dovesti do potpunog kolapsa privrednog života u ovoj regiji.

U saopštenju se navodi da je Okružni privredni sud Bijeljina donio rješenje o blokadi računa i zaplijeni imovine preduzeća bez obavještenja bilo koga u kompaniji „Alumina“.

Informaciju o blokadi bankarskih računa, menadžment kompanije „Alumina“ dobio je juče poslije podne, nakon isteka radnog vremena.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare