Davidovićeva uručila poklon Ministarstva sporta Srbije

0
Davidovićeva uručila poklon Ministarstva sporta Srbije

FOČA – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović uručila je Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Foči komplet sportskih rekvizita i opreme – poklon Ministarstva sporta Srbije.

Davidovićeva je navela da je ministar sporta Srbije Vanja Udovičić nedavno donio četiri takva kompleta, čime je pokazao koliko je Vladi Srbije stalo do razvoja sporta u Srpskoj.

Kompleti sadrže golove za mali fudbal, po dva košarkaška postolja sa tablama i obručevima, odbojkašku mrežu, po 10 lopti za odbojku, rukomet, fudbal i košarku.

Osim Foče, komplete rekvizita i opreme dobile su škole u Osmacima, Bijeljini i Banjaluci, a uz poklon Ministartva sporta Srbije stiglo je i 300 lopti od Školskog saveza Srbije.

“Ministar Udovičić nam je rekao da je to najkvalitetnija i najsavremenija oprema, a on se u to razumije jer je i sam sportista. Drago mi je da nam je ministartvo iz Srbije pružilo podršku, mi zajedno radimo na razvoju školskog sporta”, rekla je Davidovićeva.

Ona je dodala da je 90.000 učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj uključeno u sistem malih olimpijskih igara u okviru kojih se takmiče u šest sportskih disciplina.

Nastavnik fizičkog vaspitanja Tamara Šimović kaže da će oprema umnogome unaprijediti nastavu.

“Nama ovakve opreme nikad nije dosta i zahvalila bih ministarstvima Srpske i Srbije”, rekla je Šimovićeva.

Direktor OŠ “Sveti Sava” Jelena Čančar kaže da je u ovoj školi uspješno zaživio projekat “Za lakšu đačku torbu” u okviru kojeg su napravljeni ormarići za sportsku opremu.

“Sada svako dijete može ostaviti sportsku opremu u školi, jer je to najteži dio đačke torbe. Na naše veliko zadovoljstvo, Ministarstvo porodice, omladine i sporta nam je odobrilo taj projekat”, rekla je Čančareva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments