Davidovićeva obećala nabavku kombi-vozila

0

FOČA – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović obećala je da će ministarstvo na čijem je čelu pomoći nabavku kombi-vozila, te rješevanje ostalih problema Servis centra „Tračak nade“ u Foči za osobe sa teškoćama u razvoju.
Davidovićeva je sinoć uručila 56 novogodišnjih paketića korisnicima „Tračka nade“ iz Foče i Čajniča.

„Udruženje okuplja veliki broj članova i moja želja je bila da djeca osjete da se na njih misli i da vidim kakve su njihove potrebe. Potreban im je kombi za prevoz jer je dosta djece iz okoline Foče, nastojaću da dođemo do rješenja, da li putem Ministarstva zdravlja ili na neki drugi način“, rekla je Davidovićeva.

Ona je pohvalila rad Servis centra „Tračak nade“ u okviru kojeg sa djecom i roditeljima rade logoped, defektolog, psiholog i medicinska sestra.

„Nastojaću da se taj kadar pojača, da naše ministartvo to finansira jer je to možda i najpotrebnije u ovom trenutku. Podržaćemo Udruženje `Tračak nade` i finansijski da mogu da poprave prozore“, navela je Davidovićeva.

Predsjednik Udruženja za pomoć osobama sa teškoćama u razvoju Jelena Vilotić rekla je da su roditelji imali priliku da upoznaju Davidovićevu pojedinačno o svojim problemima, te da se nada da će udruženje naići na razumijevanje ministarstva kada je riječ o nabavci kombi-vozila.

„To nam je gorući problem, a i prostorije koje posjedujemo nisu dovoljne za sve veći broj naših korisnika. Trenutno uz pomoć opštine proširujemo prostorije, ali i kada se završe ti radovi to neće biti dovoljno za naše sve veće potrebe“, istakla je Vilotićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare