Davanje iskaza odgođeno za 3. jul

0

ISTOČNO SARAJEVO – Tužilaštvo BiH odgodilo je za 3.jul ispitivanje predsjednika Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milana Mandića, koga sumnjiči za izazivanje rasne, vjerske i nacionalne mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Mandić je rekao novinarima da je davanje iskaza odgođeno nakon njegovog protesta jer poziv koji je dobio „nije napisan jezikom koji razumije, odnosno ćirilicom“.

„Davanje iskaza odgođeno je zbog činjenice da sam poziv dobio u četvrtak, 18. juna, u poslijepodnevnim časovima, tako da nisam imao vremena da angažujem branioca sa kojim treba da se konsultujem u vezi sa ovim slučajem“, izjavio je Mandić.

Mandić je potvrdio da je pozvan na ispitivanje zbog izjave koju je 19. februara 2014. godine dao jednoj televizijskoj kući u Republici Srpskoj kada je, između ostalog, rekao da će govore Munire Subašić i Hatidže Mehmedović stići Božija pravda.

„Božija pravda u Srebrenicu je stigla. O tome javno govorim svugdje. Žestok ratni zločin počinjen je 1992. i 1993. godine u Srebrenici, Skelanima, Potočarima, Kravicama i Bratuncu, a Božija pravda je stigla 1995. godine“, izjavio je tada Mandić.

Po izlasku iz Tužilaštva, Mandić je rekao novinarima da porodice nestalih 20 godina trpe uvrede predstavnika bošnjačkih porodica nestalih, što je kulminiralo njihovom „famoznom čestitkom“, koja je upućena na Dan krsne slave Republike Srpske, 9. januara, kao i 15. januara 2014. godine, kada su Hatidža Mehmedović i Sinan Alić na BN televiziji poredili Republiku Srpsku sa nacističkom NJemačkom, a srpski narod sa nacistima.

„Nakon toga ja sam dao izjavu iza koje stojim. I kakva god bude presuda, ja se sa njom slažem“, rekao je Mandić, koji je današnji razgovor sa tužiocem Izetom Odobašićem ocijenio kao veoma korektan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare