Data saglasnost za upis većeg broja djece u vrtić “Bubamara”

1

Odbornici Skupštine opštine Pale dali su saglasnost na upis većeg broj djece u vaspitnim grupama za radnu 2018/2019. godinu u Dječijem centru “Bubamara”.

Načelnik opštine Boško Jugović izjavio je da je data saglasnost na proširenje kapaciteta u ovom vrtiću.

“Osim davanja saglasnosti vrtiću, usvojen je i nacrt prijedloga o izmjenama i dopunama regulacionog plana dijela posebnog područja na Jahorini, gdje smo produžili rok do 30. avgusta i tako dali mogućnost uvida svima da predlože izmjene i dopune. Nakon toga ćemo na idućoj sjednici da ga usvojimo, da bismo od Jahorine napravili jednu zonu kakva joj i dolikuje”, rekao je Jugović novinarima nakon tematske sjednice.

On je dodao da će ta zona na Jahorini biti proglašena zonom od interesa.

Predsjednik Skupštine opštine Pregrad Vučićević kaže da je svih osam tačaka doneseno jednoglasno jer je dnevni red utvrđen sa predsjednicima odborničkih klubova na samom Kolegijumu Skupštine.

“Ovo su vitalne stvari za našu opštinu. Prvenstveno smo u ovo sve ušli iz razloga da bi produžili mogućnost ljudima da daju eventualne zamjerke i korekcije na regulacioni plan vezan za Jahorinu”, rekao je Vučićević.

On dodaje da su proširili kapacitete i dali saglasnost da direktor vrtića “Bubamara” Pale može izvršiti veći upis djece u tekućoj godini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Vrtić Buba Mara je svakako prebukiran, ako je vrtić projektovan za određeni broj djece, i prostorno i kadrovski, i ako se prema toj projekciji vrši upis novih mališana, kako je onda moguće upisati veći broj djece. Kažu proširili kapacitete, gdje su ti kapaciteti, ne vidim da imaju neke nove prostorije. Po zakonu, u jednoj grupi može biti maksimalno 25 djece, i to za predškolsku grupu, dok je za mlađe grup taj broj još manji, a u Bubamari u pojedinim grupama ima i do 40 djece. Pitam se onda kakvi su to uslovi?
Palama je pod hitno potreban još jedan vrtić, više nego nova zgrada opštine, privatni državni, nije bitno.