Danko Vasiljević preuzeo dužnost direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Doktor Danko Vasiljević preuzeo je danas dužnost direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo.

Vasiljević je Srni rekao da će jedan od njegovih prioriteta kao vršioca dužnosti direktora biti vraćanje povjerenja građana u ovu zdravstvenu ustanovu, povećanje efikasnosti Sektora porodične medicine, te uvođenje preventivne medicine koja je do sada bila potpuno zanemarena.

„Prvo moramo preseliti Službu hitne pomoći u novi objekat, čime ćemo rasteretiti centralnu zgradu u kojoj se ta služba trenutno nalazi. Nakon toga moramo naći način da uz pomoć republičkih i lokalnih institucija nabavimo nova sanitetska vozila, ali i medicinsku opremu koja nam nedostaje“, istakao je Vasiljević.

Prema njegovim riječima, potrebno je olakšati pristup pacijentima Službi porodične medicine, ali i smanjiti period čekanja, za neke, kako je naveo, banalne stvari kao što je izdavanje uputnica i recepata za lijekove, pošto pacijenti sada imaju veliki problem sa zakazivanjima.

„Taj problem bi najefikasnije bio riješen zapošljavanjem dodatnog medicinskog osoblja, ali mi smo, nažalost, ograničeni budžetom koji nam dodijeljuje Fond zdravstvenog osiguranja Repubike Srpske. Moramo procijeniti kakvo je finansijsko stanje Doma zdravlja, pa ukoliko nam finansije budu omogućavale ušli bi u proces zapošljavanja dodatnog kadra, čime bi pojačali i hitnu pomoć i porodičnu medicinu“, pojasnio je Vasiljević.

On je naglasio i da se ekonomičnijom potrošnjom meterijalnih sredstava dodatno može popraviti finansijska stabilnost Doma zdravlja, što bi na kraju rezultiralo većim uštedama i viškom novca koji bi mogao biti usmjeren za nabavku nove dijagnostičke opreme.

Vasiljević je funkciju vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo preuzeo od Tijane Gavrić Mićić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare