Danijel Blažić najbolji sportista u prošloj godini

0

ISTOČNO SARAJEVO – Član DŽiju-džicu kluba „Slavija“ Danijel Blažić najbolji je sportista opštine Istočno Novo Sarajevo u prošloj godini.

Blažić je nosilac crnog pojasa prvi dan, standardni je dugogodišnji reprezentativac Republike Srpske za koju je osvojio šest medalja na balkanskim prvenstvima – tri zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane.

Na večerašnjoj manifestaciji svečanog proglašenja najboljeg sportiste opštine Istočno Novo Sarajevo nagradu za drugo mjesto dobio je atletičar Stefan Ćuković, dok je treće mjesto osvojio fudbaler „Slavije“ Miljan Govedarica.

Najuspješniji sportski kolektiv je Rukometni klub „Slavija“, a najuspješniji trener šef stručnog štaba Kluba malog fudbala „Tango“ Srđan Lubura.

Za ambasadora sporta u 2014. godini proglašena je članica Karate kluba „Slavija“ Ana Todorović, a za najuspješnijeg radnika Radoja Pržulj.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić, čestitajući najboljima, istakao je da je ova opština oaza sporta.

Prema njegovim riječima, nadu da će ova opština i dalje prednjačiti u sportskim aktivnostima u odnosu na ostale daje i podatak da ona ima najveću stopu nataliteta u Republici Srpskoj od 9,6 promila.

Prema njegovim riječima, na području opštine se za sport na godišnjem nivou izdvaja 350.000 KM, od čega najveći dio za amaterski sport.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare