Дани руског филма за дјецу oд 25. до 27. септембра

0

Кинотека Републике Српске у сарадњи са Фондом насљеђа руског зарубежја, Телевизијом „Заједно РФ“, компанијом „Вифсаида“ и Амбасадом Руске Федерације у БиХ организује „Дане руског филма за дјецу – Бајке дјетињства“, програм за основне школе и вртиће.

Пројекције ће бити одржане у Културном центру Пале од 25. до 27. септембра ове године.

Првог дана, у понедјељак, 25. септембра, након отварања манифестације у 11.00 часова, на програму је дугометражни играни филм „Грозни тата“ у режији Јурија
Коробјеникова и Карен Оганесјан. Филм је прилагођен за дјецу узраста од шест и више година.

У уторак, 26. септембра, од 10.00 часова на програму су два блока кратких анимираних филмова у трајању од по пола сата. Први блок је прилагођен за дјецу која похађају вртић а други за млађе основце.

Трећег дана, у сриједу, 27. септембра, у 12.00 часова на програму је дугометражни играни филм „Звезде ће ми показати пут“ у режији Филипа Абрјутина. Филм је прилагођен за дјецу виших разреда основне школе.

У склопу манифестације „Дани руског филма за дјецу“ биће промовисане и књиге за дјецу руских писаца.

Све пројекције ће бити затвореног типа, а гости Кинотеке Републике Српске биће ученици основних школа „Пале“ и „Србија“, ученици Основне школе „Мокро“, као и дјеца из предшколских установа „Бубамара“ и „Цврчак“ из Пала.

(www.palelive.com / Кинотека РС)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare