Dani Radoslava Samardžije 25. februara

0

TRNOVO – Centar za kulturu Trnovo i Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo organizatori su Dana Radoslava Samardžije, manifestacije posvećene ovom rano preminulom srpskom pjesniku, koji će biti održani u petak, 25. februara.

Tog dana u Centru za kulturu u Trnovu u 17.00 časova biće održano poetsko veče posvećeno Samardžiji, a u 19.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Iz ove dvije ustanove kulture najavljeno je da će na Danima Radoslava Samardžije učestvovati književni stvaraoci Nedeljko Žugić, Goran Vračar, Nedeljko Zelenović, Nedeljko Babić, Ognjen Kandić i Dušan Zurovac.

Sponzori manifestacije su opština Trnovo, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i grad Istočno Sarajevo.

Uz Centar za kulturu Trnovo i Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo organizator je i prva internet televizija „LJudi govore“.

Radoslav Samardžija rođen je 7. februara 1953. godine u Grabu kod Trnova.

Bio je pripadnik Vojske Republike Srpske, a od 1995. godine radio je kao novinar u Novinskoj agenciji Republike Srpske – SRNA.

Objavio je poetske zbirke „Govorim srpski“, „Marko Kraljević i televizija“, „Osluškivanje Boga“ i „Posleratna idila“.

Dobitnik je brojnih pjesničkih nagrada. Bio je član Udruženja književnika Srpske. Pisao je poeziju, aforizme i poeziju za djecu, za šta je dobio brojne nagrade.

Radoslav Samardžija preminuo je 11. januara 2009. u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna / Foto: KC Istočno Novo Sarajevo)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare