Danas zvanično predstavljena teretana na otvorenom

0

Na stadionu Sportsko-rekreativnog centra „Vlajko Petrović“ na Palama danas je zvanično predstavljena prva teretana na otvorenom, namijenjena za trening profesionalnih sportista, ali i rekreativaca.

Izgradnju teretane na otvorenom finansiralo je u potpunosti Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Pale koje se trudi da svake godine pomaže sportske klubove i kulturno-umjetnička društva, istakao je direktor ovog preduzeća Dejan Kojić.

„Cilj ovoga projekta jeste da se omladina što više uključi u sport i sve više vježba, jer će sport, bilo rekreativno ili profesionalno, napraviti kvalitetne i bolje ljude“, naveo je Kojić novinarima.

On je zahvalio radnicima paljanskog vodovoda koji su samostalno izgradili konstrukciju teretane, kao i načelniku Pala Bošku Jugoviću, koji im je ustupio prelijepu lokaciju za teretanu, arhitekti Aleksandru Lasici koji je izradio idejno rješenje, firmi „Vajs lajt“ /Weiss Light/ koja je donirala rasvjetu da se može vježbati uveče i komunalnom preduzeću koje je postavilo kante za otpad.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su izgradnjom teretane poboljšani uslovi za bavljenje omladine sportom, što je jedan od preduslova da zdravo živi.

Jugović je naveo da je preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ pokazalo na koji način sve firme mogu doprinijeti lokalnoj zajednici i na njih treba da se ugledaju i ostala preduzeća i ustanove.

„Svaka inicijativa koja bude kao ova biće podržana na vrijeme. Mi polovinom ove godine očekujemo završetak radova na gradskom parku, koji će predstavljati posebno mjesto za okupljanje, mjesto na kome građani Pala mogu da se osjećaju prijatno i uživaju. U Palama se stvaraju uslovi za lijep život i mi ostavljamo utisak jedne urbane zone“, naglasio je Jugović.

On je dodao da je teretana izgrađena u okviru kompleksa Fudbalskog kluba „Romanija“ čime je dokazano da nije uzalud uložena ogromna energija da se ovaj fudbalski klub spasi od propadanja.

Balkanski šampion u disciplini ulično vježbanje /Street workaut/ i višestruki šampion Srbije Tomislav Miović rekao je da je veliki značaj izgradnje teretane, te zahvalio onima koji su je izgradili.

„Nismo imali gdje da treniramo, mučili se i imali velike probleme, jer nismo mogli da se adekvatno spremamo za takmičenja. U ovu teretanu je mnogo uloženo, tu imamo sve što je potrebno kako bi jedan sportista mogao da se pripremi za bolje takmičenje“, izjavio je Miović.

Goran Krulj, profesionalni sportista i balkanski prvak u disciplini bodi lifting, zahvalio je na izgradnji teretane na otvorenom, te istakao da je ona od izuzetnog značaja za sve građane Pala, a ne samo za profesionalne sportiste.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare