Danas vakcinisana 194 lica

0

SOKOLAC – Na Sokocu su danas vakcinisana 194 lica, od kojih 170 prvom komponentom „sputnjika ve“ i 24 prvom dozom vakcine „fajzer“, rekla je Srni direktor lokalnog Doma zdravlja „Dr LJubomir Ćeranić“ Adrijana Stanar.

Ona je navela da je do sada na području opštine Sokolac protiv virusa korona vakcinisano ukupo 1.316 lica.

Prema njenim riječima, Domu zdravlja je najavljeno da će naredne sedmice u ovoj lokalnoj zajednici biti revakcinisano 450 osoba koje su primile „sinofarm“ vakcinu.

Ona je istakla da su osobe starije od 65 godina koje su se prijavile u Dom zdravlja uglavnom vakcinisane i da dalje kontinuirano teče imunizacija po njihovoj prijavi i pristizanju novih količina vakcina.

„Vakcinisani su i radnici u `Pošti`, osnovnoj i srednjoj školi i u policiji, koji su izrazili želju da to učine. Postepeno počinjemo da vakcinišemo i lica mlađa od 65 godina, kada je riječ o pacijentima sa hroničnim oboljenjima, a uz saglasnost njihovog ljekara, kao i osobe koje su izrazile želju da budu zaštićene od virusa korona“, istakla je Stanareva.

Penzioner Marko Jovanović /73/ iz Knežine došao je tek danas da se vakciniše jer mu je bilo potrebno oko tri mjeseca da se oporavi od posljedica virusa korona.

„Treba se vakcinisati jer se pokazalo da su i dosadašnje vakcine protiv više zaraznih bolesti spasile čovječanstvo i smatram da i ova ima pozitivno djelovanje“, poručio je Jovanović.

Sedamdesetsedmogodišnja Vinka Đurović odlučila je da se zaštiti vakcinom iako do sada nije imala potrebe da se zbog virusa korona javlja ljekaru, pa preporučuje i ostalim sugrađanima da se prijave za imunizaciju.

Vakcinacija je obavljena u sokolačkoj Sportskoj dvorani zbog velikog broja prijavljenih građana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare