Danas uručenje “zlatnog ključa” Andrićgradu

0

VIŠEGRAD – Predstavnici Savjeta evropskih gradova i regija iz Ulma i kompanije “Media invent” iz Novog Sada uručiće danas idejnom tvorcu Andrićgrada Emiru Kusturici priznanje “Zlatni ključ”, rad akademskog vajara LJubiše Mančića iz Beograda.
Priznanje će biti uručeno u 14.00 časova u Andrićgradu.

U obrazloženju za dodjelu ovog priznanja navodi se da je žiri jednoglasno konstatovao da “Andrićgrad i njegov `gradonačelnik` Emir Kusturica, njegujući demokratske i kulturološke vrednosti i standarde, ne samo da zaslužuju ovo vredno priznanje, nego i doprinose afirmaciji i promociji svetske kulturne baštine”.

Kusturica je rekao Srni da je priznanje “Zlatni ključ” potvrda značaja Andrićgrada ne samo za regionalnu, već i za evropsku i svjetsku kulturnu baštinu.

“U Andrićgrad su uložena značajna sredstva i trud i drago nam je da to neko vidi, prepozna i prizna”, naglasio je Kusturica.

On je rekao da ga ne čudi da Evropa prepoznaje vrijednosti Andrićgrada, njegovu stilsku konstrukciju, pozornicu, digitalni bioskop i sve druge sadržaje koje ga čine…

Savjet evropskih gradova i regija iz Ulma i “Media invent” iz Novog Sada dodijeli su 19. novembra 2013. godine Andrićgradu priznanje “Zlatni ključ”.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments