Danas svečano otvaranje „Infoteha“ na Jahorini

0


Na Jahorini danas počinje Međunarodni naučno-stručni skup „Infoteh – Jahorina“, za koji je iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija prijavljeno 290 radova iz Srbije, BiH, Crne Gore, Bugarske, Švedske i Njemačke.

Međunarodni naučno-stručni skup „Infoteh-Jahorina“, čiji je organizator Elektrotehnički fakultet iz Istočnog Sarajeva, svečano će otvoriti pomoćnik ministra za nauku i tehnologiju Republike Srpske Biljana Vojvodić.

„Tokom skupa će biti izloženo oko 250 radova, od čega 44 studentska. Pomoć u organizaciji ovog skupa na Jahorini pružili su i elektrotehnički fakulteti iz Beograda, Novog Sada, Niša, Banjaluke i Podgorice“, rekao je Srni predsjednik Organizacionog odbora „Infoteha-Jahorina“ i dekan Elektrotehničkog fakulteta Istočno Sarajevo Zoran Ljuboje.

On je naglasio da će Plenarna sjednica „Infoteha“ biti posvećena temi „Akvizicija i skladištenje biometrijskih podataka, iskustva iz BiH i Srbije“, a da će tokom radnog dijela biti diskutovano o temama „Računarski sistemi i softver“, „Komunikacijski sistemi i tehnologije“, „Energetski sistemi“, „Proizvodni sistemi“, „Sistemi upravljanja“ i „Elektronski sistemi“.

Međunarodni naučno-stručni skup „Infoteh – Jahorina“ biće održan u hotelu „Bistrica“, a trajaće do 23. marta.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare