Danas sportsko-humanitarni turnir „Trojka iz bloka“

0

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ i Savez studenata Pravnog fakulteta „Pravnik“ danas u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ na Palama organizuju sportsko-humanitarni turnir „Trojka iz bloka“.

Predstavnik humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ Jovana Zeljaja rekla je Srni da je riječ o turniru u brzom šutiranju trojki s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju ili sanaciju kupatila višečlanoj socijalno ugroženoj porodici sa područja opštine Pale.

Zeljaja je istakla da u turniru mogu učestvovati svi zainteresovani građani koji uplate kotizaciju od pet KM. Ona je naglasila da je za gledaoce ulaz slobodan, a da će se na ulazu nalaziti kutija za donacije, u koju posjetioci mogu da ostave dobrovoljni prilog.

Turnir će početi u nedjelju u 18.00 časova.

Zeljaja je navela da je u okviru projekta „Trojka iz bloka“ sutra u Kulturnom centru Pale, a u utorak, 29. septembra, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo predviđeno prikazivanje filma „Enklava“, režisera Gorana Radovanovića.

Ona je dodala da će film biti prikazan u dva termina, da cijena ulaznice četiri KM, a novac je namijenjen ostvarenju cilja projekta.

Ona je pozvala zainteresovane da se prijave na turnir i pogledaju film i budu dio velikog humanitarnog projekta da se zajedničkim snagama ostvari cilj.

Zeljaja je podsjetila da je humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ osnovana 2005. godine i čine je mladi i energični ljudi, okupljeni zajedničkom vizijom pomoći onima koji su blagosloveni brojnim potomstvom, svjesni da svakom ko ne živi u materijalnom izobilju i mala pomoć znači puno.

„Nalazimo se većinom u dijaspori, daleko od domovine fizički, ali ne i srcem. Okupila nas je humana ideja da bogougodnim djelom pomognemo najugroženijoj populaciji srpske nacije – porodicama sa petoro i više djece“, rekla je Zeljaja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare