Danas sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje Dana nestalih

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjedništvo Regionalne organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo zakazalo je za danas sjednicu Organizacionog odbora za obilježavanje 22. aprila – Dana nestalih Srba Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije.
Tim povodom biće održane vjerske i memorijalne manifestacije u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik Regionalnog odbora Organizacije Milka Kokot rekla je da se 22. april 1992. godine pamti kao dan kada je došlo do prvih masovnijih nestanaka Srba u Sarajevu.

„Tog dana pripadnici Teritorijalne odbrane takozvane RBiH su zarobili, a potom zvjerski likvidirali osam rezervista vojske JNA srpske nacionalnosti. Riječ je o Milivoju Laloviću, Đorđu Bjelici, Zoranu Markoviću, Dragomiru Đeriću, Stevanu Đokanoviću, Vlajku Goluboviću, Nedeljku Vujičiću i Miladinu Vukmanoviću“, rekla je Kokotova Srni.

Na sjednicu Organizacionog odbora su pozvani članovi Predsjedništva Organizacije, kao i predstavnici grada Istočno Sarajevo, opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, te medija.

Sjednica će biti održana u restoranu „Kula“ u Istočnom Sarajevu sa početkom u 10.00 časova, a izjave za novinare planirane su u 10.30 časova.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare