Danas sastanak o organizovanju doktorskih studija

0

ISTOČNO SARAJEVO – Univerzitet u Istočnom Sarajevu, u saradnji sa austrijskom nevladinom organizacijom VUS koja pomaže razvoj visokog obrazovanja u BiH, organizuje danas u Istočnom Sarajevu sastanak sa predstavnicima privrede i akademske zajednice radi prezentacije postignutih rezultata u vezi sa organizovanjem doktorskih studija.

Tokom sastanka, na kome se očekuje prisustvo dekana i prodekana za nastavu fakulteta ovog univerziteta, predstavnika Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i privrednika, biće predstavljeni rezultati u okviru projekata “Uspostavljanje osiguranja kvaliteta u doktorskim studijima”, te “Mapa puta za istraživače”, kao jedan od važnih elemenata za jačanje veze između privrede i akademske zajednice.

Učesnici sastanka razmotriće i potrebe tržišta kako bi organizovanje doktorskih studija na fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu bilo produktivnije i korisnije za društvo, saopšteno je iz ovog univerziteta.

Sastanak, koji predstavlja jednu od aktivnosti u okviru Tempus projekta podrške doktorskim studijima, biće održan danas u 13.00 časova u velikoj sali rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments