Danas „Vidovdanski sabor“

0

ZVORNIK- Deseti „Vidovdanski sabor“, na kome će nastupiti kulturno-umjetnička društva /KUD/ iz Republike Srpske i Srbije, biće održan danas u u Zvorniku.

Iz KUD-a „Sveti Sava“ Zvornik, koji je domaćin manifestacije, najavljeno je da će na „Vidovdanskom saboru“ nastupiti KUD „Romanijska luča“ Sokolac, KUD „Karadžić“ Loznica, Folklorni ansambl „Đido“ Bogatić, KUD „Elektroporculan“ Aranđelovac i domaćin KUD „Sveti Sava“.

Učesnici sabora odigraće po dva kola u pratnji svojih orkestara, a predstaviće se i njihovi vokalni solisti i pjevačke grupe.

Prije početka sabora učesnici će imati defile kroz grad, nakon čega će položiće vijenac na Centralni spomenik poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik KUD-a „Sveti Sava“ Dragan Golić rekao je novinarima da je „Vidovdanski sabor“ posvećen očuvanju narodne tradicije, a istovremeno da se publici posveti jedno veče za uživanje u raznolikom programu sastavljenom od narodnih igara, pjesama, muzike.

„Vidovdanski sabor izrastao je u tradicionalnu manifestaciju sa kvalitetom učesnika koji je rastao iz godine u godinu, a cilj nam je da svake godine bude što više učesnika i kvalitetnog programa“, rekao je Golić.

On je izrazio želju da „Vidovdanski sabor“ preraste u višednevnu manifestaciju na kojoj bi učestvovali ansambli i iz drugih evropskih država u kojima je gostovao KUD „Sveti Sava“, kao i iz onih zemalja u kojima postoji interesovanje folklornih ansambla da učestvuju na ovakvoj manifestaciji.

Organizator ove manifestacije je KUD „Sveti Sava“ Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare