Danas prijemni ispiti na javnim fakultetima

0

Na fakultetima Univerziteta u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu oko 1.250 prijavljenih kandidata danas polaže prijemni ispit u drugom upisnom roku. Za upis na fakultete banjolučkog Univerziteta prijavilo se 800 budućih studenata, a slobodnih ima 1.564 mjesta. Prorektor za nastavu Univerziteta u Banjoj Luci Simo Jokanović rekao je da je na pojedinim fakultetima prijavljeno više kandidata nego što ima slobodnih mjesta.

– Ono što je iznenađujuće, u poređenju sa prethodnim godinama i prvim upisnim rokom, jeste interesovanje koje su budući studenti pokazali za upis na Mašinski fakultet, gdje su se prijavila 104 kandidata – kazao je Jokanović. On je istakao da se mnogo studenata prijavilo za polaganje prijemnog ispita na Filozofskom, Filološkom i Elektrotehničkom fakultetu, dok se na Prirodno-matematičkom fakultetu, smjer Fizika, prijavilo svega tri, a na smjer Hemija 11 kandidata.

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu prijemni ispit danas polaže 449 prijavljenih kandidata, a slobodnih mjesta ima za 737 budućih studenata.

Na ovom univerzitetu kažu da u drugom upisnom roku najviše studenata želi da se upiše na Filozofski fakultet, gdje je prijavljeno 115 kandidata.

– Veliko interesovanje studenata vlada i za Fakultet spoljne trgovine u Bijeljini, gdje je prijavljeno 46 studenata, kao i za Ekonomski fakultet u Brčkom gdje prijemni polaže 51 kandidat – kazali su na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Rezultati prijemnog ispita na banjolučkom i Univerzitetu u Istočnom Sarajevu biće objavljeni 3. septembra, a upis primljenih kandidata trajaće od 7. do 12. septembra.

U prvom upisnom roku na oba Univerziteta u Srpskoj upisan je ukupno 4.051 student.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare