Danas predstavljanje „Evropskih izazova“ Gorana Mutabdžije

0

ISTOČNO SARAJEVO – U izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva danas će biti predstavljeno naučno djelo „Evropski izazovi“ autora Gorana Mutabdžije, profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Mutabdžija je izjavio Srni da se glavni zaključci knjige odnose na prepoznavanje procesa društvenogeografske transformacije Evrope tokom proteklih četvrt vijeka, prije svega, njene analize i naznaka posljedica takvih promjena.

Prema njegovim riječima, drugi zaključak odnosi se na identifikaciju i pojašnjenje paralelnih procesa koji ozbiljno ugrožavaju evropsku ekonomsku, ekološku i demografsku stabilnost.

„Posredni zaključak odnosi se na status i perspektivu regije `zapadni Balkan` koja, zaokupljena problemima `postistorijskog svijeta`, ne vidi da se `lavina pokrenula` i da juri i prema njoj“, istakao je Mutabdžija, bivši ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Knjiga je namijenjena, prevashodno, studentima geografije i drugih društvenih nauka /ekonomije, sociologije, prava, novinarstva i političkih nauka/, ali i kao aktuelno i opšteobrazovno štivo široj akademskoj populaciji.

Predstavljanje knjige biće održano u 19.00 časova u prostorijama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Istočnom Sarajevu.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare