Danas potpisivanje sporazuma o isporuci vode Kantonu Sarajevo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor Komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo Jovan Katić i vršilac dužnosti direktora „Vodovod i kanalizacija“ Sarajevo Azra Muzur potpisaće danas u Istočnom Sarajevu sporazum o isporuci vode Kantonu Sarajevo.

Predmet ugovora je regulisanje međusobnih odnosa povodom isporuke dodatnih količina vode za Kanton Sarajevo, čime će biti omogućeno bolje vodosnabdijevanje lokaliteta Hrasno i naselja Donji Kotorac, koji ima loše vodosnabdijevanje, jer se nalazi na kraju zone vodosnabdijevanja Stup.

U ugovoru je navedeno da će minimalne količine vode iznositi pet litara u sekundi kontinuiranog dotoka, dok maksimalne količine nisu precizirane, jer će nakon snabdijevanja dijela grada Istočno Sarajevo sa izvorišta „Tilava“, višak vode biti usmjeren prema Sarajevu, saopšteno je iz sarajevskog Vodovoda.

S obzirom na trenutnu situaciju, obezbijeđeno je vodosnabdijevanje od 15 do 25 litara u sekundi na dnevnoj bazi, sa mogućnošću do 50 litara u sekundi u noćnim časovima.

Potpisivanjem ugovora o dodatnim količinama vode iz Istočnog Sarajeva, stvaraju se i uslovi za bolju saradnju ova dva preduzeća.

„Ovo su male količine vode, ali svakako vrlo značajne, jer svaka litra-sekunda je dobrodošla u ovom veoma sušnom periodu. Dolaskom boljeg hidrološkog perioda može se očekivati i popravljanje situacije u pogledu normalizacije vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo“, navodi se u saopštenju.

Sporazum će biti potpisan u prostorijama „Vodovoda i kanalizacije“ Istočno Sarajevo u 14.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare