Danas počinje “Ilindan fest”

0

SOKOLAC – Na Sokocu danas počinje manifestacija “Ilindan fest”, koja se održava povodom Dana i krsne slave opštine – Svetog proroka Ilije.

Manifestacija počinje turnirom u malom fudbalu na kojem će učestvovati 12 ekipa. Nagradni fond za osvojeno prvo mjesto iznosi 3.000 KM, a za drugo mjesto 1.000 KM.

Turnir u basketu biće održan 29. jula. Za osvojeno prvo mjesto na ovom turniru nagrada iznosi 800 KM, drugo 400 KM, a treće 200 KM.

“Ilindan fest” biće nastavljen 1. avgusta kada će 10 kulturno-umjetničkih društava u 19.00 časova prodefilovati Ulicom Cara Lazara, a potom će nastpiti na festivalu folklora čiji je početak zakazan za 20.15 časova.

Istog dana biće otvorena izložba slika, knjiga, rukotvorina, proizvoda od meda, te održano takmičenje u pravljenju ribljeg i kotlića od divljači.

Na dan krsne slave opštine – Svetog proroka Iliju u crkvi posvećenoj ovom svetitelju u 9.00 biće služena Sveta liturgija. Ovaj dan planirano je i polaganje vijenaca na spomen obilježja na Sokocu.

Svečana sjednica Skupštine opštine Sokolac biće održana u 11.00 časova u porti crkve, potom je planiran kulturno-umjetnički program.

Organizatori ove manifestacije su opština Sokolac i Turistička organizacija ove opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments