Данас „Отворено с грађанима“

4

Општинска управа Пале, предвођена начелником Бошком Југовићем и надлежним од‌јељењима, у наредном периоду реализоваће активност под слоганом „Отворено с грађанима“, а први овакав скуп биће одржан данас.

Циљ је да се грађани директном комуникацијом додатно упознају о раду и плановима локалне заједнице и јавних предузећа и установа чији је оснивач, саопштено је из Општинске управе Пале, из које позивају грађане да дођу, сматрајући да је ово добра пракса да буду детаљно информисани, а да Управа општине на основу таквих разговора још квалитетније креира своје активности.

Из Од‌јељења за привреду и друштвене д‌јелатности за вечерас су најавили први овакав скуп у сали Скупштине општине Пале од 18.00 часова када ће надлежности, обим послова и активности које спроводи представити општински Центар за социјални рад.

У саопштењу се наводи да ће активност бити настављена у континуитету и да ће седмично са грађанима разговарати представници свих јавних предузећа и установа.

„Ово се организује не само да би се испоштовала законска обавеза о пуној транспарентности рада Општинске управе, предузећа и установа, већ да би се отвореним скуповима и директним сусретима са грађанима додатно предочило шта се све ради и планира, али и детаљно појаснило шта су појединачне надлежности начелника и општинских од‌јељења, а шта је посао локалних субјеката чији је оснивач општина Пале“, наводи се у саопштењу.

Напомиње се да цјелокупна активност није замишљена у једносмјерној комуникацијској форми представљања рада ресорних од‌јељења, предузећа и установа, већ као транспарентан скуп на којем ће заинтересовани грађани моћи да постављају питања, на њих добију одговоре, али и изнесу лична запажања, ставове, па и евентуалне примједбе и сугеришу шта би могло бити боље.

„Желимо да грађани из прве руке чују шта њихова општина чини на побољшању општег квалитета живота, да објаснимо шта су краткорочни, а шта процеси који се воде у континуитету, а истовремено чујемо и повратно реаговање и заједнички дођемо до најбољих могућих рјешења“, поручују из Општинске управе.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
4 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

„Желимо да грађани из прве руке чују шта њихова општина чини на побољшању општег квалитета живота, да објаснимо шта су краткорочни, а шта процеси који се воде у континуитету, а истовремено чујемо и повратно реаговање и заједнички дођемо до најбољих могућих рјешења“, Шта је општинску управу спријечавало задњих осам година да чују од грађана из прве руке проблеме грађана? два мандата су прошла у крпљењу улица, најављивања Топлане, асфалтирања по сто метара пута, лошем квалитету воде, неочишћеним путевима итд итд

Da li je negdje objavljeno koja su pitanja, konstatacije i sugestije postavljali građani, kako bismo bili upoznati i mi, koji nismo mogli prisustvovati?
Ukoliko nije nigdje objavljeno, mislim da bi bilo dobro i korisno!

Mislim da je bio monolog opštinskih rukovodilaca

Gdje je nastavak ove akcije, reče načelnik biće svake sedmice, što se stalo?