Danas otvaranje „Likovne kolonije Pale 2010“

0

U Galeriji Likovne kolonije Pale u Cekovića kući, danas će svečano biti otvorena ovogodišnja tradicionalna smotra likovnog stvaralaštva posvećena Vidovdanu.

„Likovna kolonija Pale 2010“, čije je svečano otvaranje zakazano za 19.00 časova, okupiće oko 20 renomiranih umjetnika iz zemlje i inostranstva, koji će i ove godine od 5. do 12. jula stvarati na području ove Sarajevsko-romanijske regije.

„`Likovna kolonija Pale` je tradicionalna smotra likovnog stvaralaštva koja bi i ove godine trebalo da okupi značajan broj slikara, grafičara i vajara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Španije.

Ovo je za nas veliki događaj, jer ove godine obilježavamo i mali jubilej, 15. godina postojanja i rada kolonije“, rekao je Srni kustos Galerije Likovna kolonija Pale Branislav Kovačević.

Kovačević je potvrdio da će i na ovogodišnjoj umjetničkoj smotri učestvovati veliki prijatelji Kolonije, poznati umjetnici Čedomir Kesić, Dragan Bartula, Dragoslav Husar, Pavle Rističević, Ranka Lučić-Janković, kao i Milivoje Unković koji svake godine dođe iz Njemačke.

Tokom sedmodnevnog rada Kolonije, planirano je i održavanje niza kulturnih manifestacija koje će zainteresovati kako umjetnike, tako i brojne posjetioce koji iz godine u godinu pokazuju sve veće interesovanje za ovaj događaj.

U utorak, 6. jula, biće održan koncert ozbiljne muzike, a narednog dana izložba slikara Marka Kusmuka iz Pala. U četvrtak, 8. jula, posjetiocima će se predstaviti KUD “ Mladost “ sa Pala, a u petak biće upriličeno veče poezije.

Subota, 9. juli, posvećena je nezaboravnoj muzici na koju će u večeri evergrina posjetioce podsjetiti Slaviša Guja.

Organizatori Likovne kolonije nisu zanemarili ni ljubitelje fudbala kojima će u nedjelju biti omogućeno praćenje finalne utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu posredstvom video-bima.

U ponedjeljak, 12. jula, likovni stvaraoci družiće se na poznatom izletištu Kadino vrelo, a istog dana u 19.00 časova biće otvorena izložba 15. saziva „Likovne kolonije Pale 2010“ i svečano zatovorena ovogodišnja smotra likovnog stvaralaštva.

Tokom prethodnih 14 saziva, LKP je ugostila oko 300 poznatih likovnih stvaralaca, koji su u fundus kolonije uložili oko 650 vrijednih umjetničkih djela.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare