Danas obilježavanje dana odbrane Sarajevsko-romanijske regije

0

Dan odbrane Sarajevsko-romanijske regije biće danas obilježen na Vojničkom groblju „Mali Zejtinlik“ na Sokocu i u manastiru Sveti Georgije na Ravnoj Romaniji.

Obilježavanje će početi u 9.00 časova parastosom i polaganjem vijenaca i cvijeća na Vojničkom spomen-groblju, gdje je sahranjeno 940 boraca poginulih u proteklom ratu sa prostora ove regije. U manastiru Sveti Georgije u 10.00 časova biće služena sveta arhijerejska liturgija. Na unutrašnjim zidovima ovoga hrama upisana su imena oko 3 800 boraca sa prostora Sarajevo-romanijske regije koji su poginuli u proteklom ratu.

U porti hrama će u 11.30 časova biti organizovan prijem gostiju, a u 12.00 časova predviđeno je obraćanje zvaničnika i učesnika proteklog rata . U 12.30 časova biće održan kulturno-umjetnički program.

Iz Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske, koji organizuje obilježavanje, potvrdili su da se, između ostalih, očekuje dolazak ministra rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Radeta Ristovića, predsjednika Boračke organizacije RS Pantelije Ćurguza, predsjednika Predsjedništva Boračke RS Mihajla Parađine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare