Danas obilježavanje 24 godine od pogibije Zorana Cvijetića

1
Danas obilježavanje 24 godine od pogibije Zorana Cvijetića

ISTOČNO SARAJEVO – Veterani službi bezbjednosti Republike Srpske, pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, borci Vojske Republike Srpske i predstavnici grada i opština Istočnog Sarajeva obilježiće danas 24 godine od pogibije prvog ministra unutrašnjih poslova nekadašnje Srpske autonomne oblasti /SAO/ Romanija Zorana Cvijetića.

Pomen će biti služen u 12.00 časova kod spomen-obilježja na mjestu pogibije u Lukavici, kod Elektrotehničkog fakulteta, saopšteno je iz Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske /Podružnica Istočno Sarajevo/.

„Pomenu će prisustvovati delegacije MUP-a Republike Srpske, Policijske uprave Istočno Sarajevo, saborci, kao i predstavnici grada i opština Istočnog Sarajeva, te boračkih organizacija i Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske“, navedeno je u saopštenju.

Zoran Cvijetić, koji je bio i načelnik Sarajevsko-romanijskog centra službi bezbjednosti, rođen je 29. aprila 1962. godine, a poginuo je 11. januara 1994. godine u Lukavici, pogođen snajperskim hicima pripadnika takozvane Armije BiH sa brda Mojmilo.

Cvijetić je uspješno rukovodio tadašnjim Centrom javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo, te učestvovao u stvaranju MUP-a Republike Srpske.

On je u predratnim godinama bio načelnik Stanice javne bezbjednosti Sokolac, a za načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo imenovan je u aprilu 1992. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

A najboljih nema, odnio ih boj…