Danas obilježavanje 22 godine od egzodusa sarajevskih Srba

0

Gradska uprava Istočno Sarajevo obilježiće danas 22 godine od egzodusa Srba iz Sarajeva. Obilježavanje će početi polaganjem vijenaca na Srpskom vojničkom spomen-groblju „Mali Zejtinlik“ na Sokocu u 10.00 časova, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

U 11.00 časova u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama biće služen parastos poginulim borcima Sarajevsko-romanijske regije, a u 17.00 časova u gradskoj upravi Istočno Sarajevo biće upriličen prijem za predsjednika Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. vijeku Milivoja Ivaniševića, autora knjiga o stradanju srpskog naroda u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Tokom prijema, Ivanišević će predstaviti svoju knjigu „Genocid nad Srbima – Sarajevo 1992-1995“, koja sadrži potresna svjedočenja 80 ljudi o tome kako su ispitivani, mučeni, silovani, te kako su gledali „nestajanje“ Srba u logorima, privatnim zatvorima ili na ulicama.

Prijemu će prisustvovati i autori iz Istočnog Sarajeva, koji su pisali djela i tekstove o stradanju sarajevskih Srba.

Obilježavanje 22 godine od egzodusa sarajevskih Srba biće završeno svečanom akademijom, kojoj će, osim Ivaniševića, prisustvovati predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije i brojne druge zvanice.

Akademija će biti održana u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 19.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments