Danas o boračko-invalidskoj zaštiti

0

ISTOČNO SARAJEVO – Skupština grada Istočno Sarajevo danas će razmatrati informaciju o stanju boračko-invalidske zaštite na području grada, s osvrtom na stambeno zbrinjavanje prioritetnih kategorija za 2013. godinu.

U informaciji o stanju boračko-invalidske zaštite navodi se da je u protekloj godini grad izvršio vraćanje sredstava porodicama poginulih boraca u iznosu od oko 63.000 KM, u skladu sa Odlukom Skupštine grada o oslobađanju obaveza po preuzetom građevinskom materijalu iz Projekta P2 za stambeno zbrinjavanje, saopšteno je iz Skupštine grada.

Grad Istočno Sarajevo je u 2013. godini izdvojio 150.820 KM na ime pomoći boračkim kategorijama, što je raspoređeno u 516 jednokratnih novčanih pomoći, prema prijedlozima opštinskih boračkih organizacija.

Odbornici će na sjednici razmatrati i informacije o stanju u oblasti vodosnabdijevanja i kanalizacione infrastrukture na području grada, o realizaciji plana izgradnje i rekonstrukcije regionalnih, magistralnih i loklanih puteva, kao i izvještaj o radu i finansijskom poslovanju nevladinih organizacija koje se finansiraju iz budžeta grada.

Početak sjednice Skupštine grada Istočno Sarajevo zakazan je za 10.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments