Danas nastavak suđenja za zločine nad Srbima u Goraždu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Saslušanjem tri svjedoka Tužilaštva u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu danas će biti nastavljeno suđenje četvorici bivših pripadnika takozvane Armije BiH za ubistvo sedam srpskih vojnika, zarobljenih 1992. godine na releju na Trovrhu kod Goražda.

Na početku suđenja Muhamedu Adžemu, Omeru Uglješi, Senadu Haliloviću i Sulji Karkelji optuženim za ratni zločin nad zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske /VRS/, održanom 26. februara, svjedok Tužilaštva Milja Vuković iznijela je saznanja o stradanju supruga Koje.

Ona je izjavila da je od rodbine saznala da su njen suprug i nekoliko njegovih drugova zarobljeni 21. avgusta 1992. godine na releju na Trovrhu kod Goražda i da je tek u decembru saznala da je ubijen 17. septembra.

Vukovićeva je rekla da je o tim dešavanjima čula od ljudi koji su izašli iz Goražda i došli u Kragujevac, gdje je tokom rata boravila sa djecom.

Nekadašnje pripadnike takozvane Armije BiH Muhameda Adžema, Omera Uglješu, Senada Halilovića i Sulju Karkelja, Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu tereti za učešće u ubistvima sedam ratnih zarobljenika, goraždanskih Srba 1992. godine – Đoke Lasice, NJegoša Ćehe, Koje Vukovića, Branislava i Budimira Todorovića, Tioslava Radovića i Ratomira Klačara.

Oni su zarobljeni u avgustu 1992. godine na brdu Trovrh kod Goražda, odvedeni u goraždansku policijsku stanicu, gdje su i ubijeni. Do sada su identifikovani samo Budimir Todorović i Tioslav Radović.

Tužilaštvo je podiglo optužnicu 13. oktobra prošle godine, a Sud je potvrdio dva dana kasnije.

Početak ročišta zakazan je u 10.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare