Danas nastavak suđenja za ubistvo Srba sa Trovrha

0

ISTOČNO SARAJEVO  – Iskazima dva svjedoka Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje četvorici bivših pripadnika takozvane Armije BiH, koje optužnica tereti za zločin protiv ratnih zarobljenika u Goraždu 1992. godine.
Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu tereti Muhameda Adžema, Omera Uglješu, Senada Halilovića i Sulju Karkelju za učešće u ubistvima osam srpskih zarobljenika sa Trovrha kod Goražda.

Na brdu Trovrh kod Goražda u avgustu 1992. godine zarobljeni su Boško i Đoko Lasica, NJegoš Ćeho, Kojo Vuković, Branislav i Budimir Todorović, Tioslav Radović i Ratomir Klačar, a potom ubijeni u goraždanskoj policijskoj stanici.

Svjedok Tužilaštva Deso Begović, koji je s mještanima sela Bućje bio zatvoren u Policijskoj stanici u Goraždu, potvrdio je na ročištu koje je održano 23. decembra da se iz susjedne ćelije čulo zapomaganje zarobljenika sa Trovrha.

„Bili su zatvoreni u susjednoj ćeliji i čuli smo njihovo zapomaganje dok su ih tukli. Sa njima nismo imali nikakav kontakt, jer nas nisu puštali u isto vrijeme“, rekao je Begović.

On se nije mogao sjetiti kada su tačno dovedeni Srbi sa Trovrha, koje nije poznavao, ali je potvrdio da je čuo jedino za Boška Lasicu.

„Bili su tu sedam dana. Ne znam gdje su otišli, ali sam čuo kada se pričalo `da je četnike najbolje razmijeniti`. Na znam šta se s njima kasnije desilo“, rekao je Begović.

Početak ročišta zakazan je za 9.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare